top of page

Wat maakt dat iemand een succesvolle carrière als directeur van een managementconsultancy met mooie klanten en bijzondere collega’s verruild voor een onzeker pad als begeleider van sjamanistische ceremonies? Het antwoord op deze vraag is helaas niet zo romantisch. Het luidt; twee keer een gekneusde rib, een verdraaide rugwervel, een verzwikte enkel en een gebroken been. Daarbij moet vermeld worden dat al deze blessures plaatsvonden op mijn verjaardag en dat ik na de eerste fysieke dreun al wist wat de verborgen boodschap was. Mijn innerlijke stem zei: “Ophouden met je rol als consultant, je sjamanistische leerweg wacht op je!” 

 

Het leven is behoorlijk radicaal als je niet luistert naar de missie van je ziel is mij gebleken. Toen ik met een gebroken been op straat lag wist ik dat het tijd was om mijn hoofd te buigen en te luisteren. Ik heb mijn bedrijf verlaten, mijn huis verkocht en heb het pad van mijn ziel gevolgd. In de woestijn van Utah ben ik geïnitieerd als medicijnman in de traditie van de oorspronkelijke Amerikanen. Ik ken de taal van dromen, dieren, elementen en heb veel van mijn reizen in de schaduw van de mens geleerd. Samen met Sara Hermanides heb ik het bedrijf In the Heart of Change opgericht waarin wij in ceremonies onze deelnemers begeleiden naar diepere lagen van hun wezen. 

 

Hoe meer ik als sjamaan aan het werken was binnen het veld van natuurkrachten, hoe sterker mijn behoefte werd om deze wijsheid te delen met de wereld van leiders.

Wat had ik graag een aantal van de natuurprincipes die ik als sjamaan gebruik ingezet als manager/consultant. Vanuit de vraag ‘wat had ik als manager willen weten wat ik als sjamaan heb ontdekt?’ heb ik dit boek geschreven. In de sjamaan en de manager worden elf oerprincipes van leiderschap bondig beschreven. Ieder principe vertegenwoordigt een hele wereld daarom heb ik QR-bloemen toegevoegd waarmee jij jezelf kan verdiepen middels podcasts, video’s en animaties. Ik hoop zo de natuurlijke wijsheid die bij onze verre voorouders aanwezig was toe te voegen aan de vaak zo intelligente wereld van leiders. De sjamaan en de manager is bedoeld als een poort naar natuurlijke wijsheid die in ieder mens sluimerend aanwezig is. Het is geen boek waaruit je leert maar een waarmee jij jezelf activeert. 

 

Ik heb het met veel liefde voor zowel de manager als de sjamaan in mijzelf geschreven. Ik hoop dat het je op een mooie manier raakt. 

IMG_9156_edited_edited.jpg
bottom of page