top of page

SAAAI, SUF EN ONEINDIG DUF


Weet je wat de meeste mensen echt super saai vinden? Suffer dan archiveren? Duffer dan slaaptekort? Stommer dan belastingaangiftes? Vervelender dan muggenbeten? Je raadt het

niet. Ik laat expres een lange alinea vallen zodat je de kans krijgt om ernaar te gissen.


In al mijn werk kom ik mensen tegen die met een teleurgestelde blik melden dat ze op een saaie nuchtere plek zijn geweest. Een locatie waar de repeterende zinloze sleur van dagelijkse beslommeringen de levenslust dooft. Een voorspelbare en verdovende omgeving waar veelal weinig magie en diepgang te vinden is.


Begint het al te dagen? De kans is groot dat u aan een van uw werkplekken gedacht heeft maar u mag groter denken. Het saaiste van het saaiste vinden de meeste mensen het 'hier' en 'nu'. Geboorteplek van ontelbare levenssoorten, thuis van miljarden zielen en sterrenstelsels, broedplaats van onnoembare mogelijkheden, het atelier van het grote mysterie. Dat kunnen wij dus 'saai' maken in ons bewustzijn en dat is wonderlijk bijzonder!


We kunnen ons zelfs vervelen in dit epische bombardement van indrukken, frequenties en levensvormen en het reduceren tot iets dat 'normaal' is. We hebben Netflix, porno, nieuws, drugs en social media uitgevonden om te ontsnappen aan de ondraaglijke 'saaiheid' van het bestaan. Wat een bizar magisch vermogen hebben wij als mens. We kunnen het hele wonder normaliseren en sterker nog...we doen er alles aan om die realiteit te ontvluchten.

 

Wij mensen zijn de meesters van de afleiding en spelen collectief verstoppertje voor het 'hier en nu' om vooral niet in ons bewuste verlichte zelf te landen. We hebben zelfs religies, spirituele beoefeningen en mystieke scholen opgericht om stiekem weg te blijven bij de waarheid. We proberen steeds weer weg te bewegen bij onze essentie door heel druk te zijn met andere dingen. We zijn verslaafd aan de afleiding en gebruiken alles en iedereen om zelfrealisatie te vermijden.


Verlichte zielen beschrijven allemaal dezelfde levenservaring. Verlichting is een ontspannen eenvoudige staat van zijn waarin je ervaart dat je bent dat je bent. Samengevat wordt dat 'IS'. Makkelijker kan het universum het ons niet maken. We hoeven alleen maar bewust te zijn en de rest is afleiding.


De meeste mensen vinden de grootste afleiding in hun werk. Het engelse woord 'business' beschrijft wat we daar doen, namelijk, 'bezig' zijn. Natuurlijk is het zinnig om te werken voor je levensonderhoud en om iets zinnigs bij te dragen aan de maatschappij en kan werk een levensvervulling zijn. Toch moeten leiders altijd lachen als ik zeg dat je op je sterfbed niet zal denken aan de kwartaalcijfers van Q3 in 2023. Iedereen weet dat werk een belangrijke bijzaak is maar we hebben het collectief tot hoofdzaak gepromoveerd en gedragen ons daarnaar.


Mocht je de komende week terecht komen in een gevoel van 'suffe', 'duffe' routinematige handelingen zoals de zoveelste vergadering of de zoveelste reorganisatie neem dan drie keer bewust adem en richt je op de magie van het 'hier en nu'. Waar jij je in bevindt is allesbehalve 'gewoon', het is een bizar wonder! Jouw ego heeft het universum 'saai' gemaakt omdat het de magische onvoorspelbaarheid van het grote wonder niet kan verdragen.


Mocht jij je de komende week je in een gevoel van gehaaste urgentie voortsnellen omdat het allemaal zo belangrijk is. Richt je dan op het 'hier' en 'nu' en haal even bewust adem. Datgene waar je mee bezig bent is nooit belangrijker dan het ervaren van jouw leven in het 'hier en nu'. Jouw ego is gewoon even bezig met zich heel belangrijk te maken zodat het niet hoeft te ervaren dat het onderdeel is van een immens geheel. Jouw ego is onmisbaar, dat zeker maar niet belangrijk.


De bekende aan John Lennon toegeschreven quote 'life is what happens while you are making other plans' beschrijft een staat van slapend bewustzijn. Probeer de komende week eens om minimaal twee uur per dag wakker te zijn. Wakkere leiders zijn vol aanwezig in het HIER en NU. Veel plezier!



OP ZOEK NAAR DIEPGANG? GA NAAR DE WILD & WIJS INTENSIVE

15 NOVEMBER 2024







24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page